keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Pajutöitä ja virkkausta

Ensimmäistä kertaa tein pajutöitä. Oltiin jälleen kuopuksen kanssa käsityöpajassa ja siellä saatiin näitä kokeilla. Ensin oli lapset vähän innottomia, kun tuntui pajun työstäminen vaikealta. Mutta alkuun päästyään kaikki innostuivat kovasti ja kransseja syntyi. Kuopus ideoi ja teki aivan itse nämä kranssit.


Itse taiteilin tällaisen alusen. Voisi olla esim. saippuateline alakerran vessaan. Tytöt pyysivät ennen talon valmistumista tekelettä käyttöönsä veneeksi.


Lopuksi tehtiin vielä kartio ulos. Meillä taisi olla hieman liian ohuita pajuja, kun tuli niin rimpula. Mutta kivaa oli ja aika hyvin onnistuttiin ensikertalaisiksi :)


Kuopus on ollut innostunut lankatöistä ja pyytänyt jo jonkin aikaa, että opettaisin virkkausta. Neiti saikin synttärilahjaksi paksua lankaa ja ison virkkuukoukun. Tänään sitten opetin molemmille tytöille virkkausta ja hyvinhän se sujuu alkuitkujen jälkeen.Eilen oltiin tyttöjen kanssa talvivaate ja -kenkäostoksilla. Esikoinen sai myös haluamansa lyijytäytekynät. Voi, että miten onnellinen hän oli niistä. On se kiva, kun osaa iloita pienistä. Ja tänään äiti sai niin ihanan kortin ihanalta tyttäreltä ♥

 (ei taida teksti näkyä, siinä lukee "minä rakastan sinua äiti")

~ ~ ~ ~ ~ ~
Metsässä olisi hyvin hiljaista, jos vain ne linnut laulaisivat, jotka parhaiten osaavat.
-Henry van Dyke

1 kommentti:

  1. Kyl Salla pienistä iloitsee :) ei taida tulla nuorimpaan tätiinsä.... p.s. ihana kortti! <3

    VastaaPoista