perjantai 5. marraskuuta 2010

Maisema muuttuu

Tällainen maisema on tämänhetkisen keittiömme ikkunasta. (tai näytti kesällä...)


ei ihan heti uskoisi, että asumme aivan keskustassa kerrostalossa. Mutta keskustahan on pienen kunnan pieni keskusta...
Maisema muuttuu heti keskustan jälkeen todella maalaismaisemaksi, ja siitähän mä tykkään. 
Tontille on matkaa keskustasta 5 km. Olen muutaman kerran lenkkeillyt kotoa tontille tyttöjen puuhaillessa siellä isin kanssa. Lenkille, kun ei tahdo muuten päästä inhimilliseen aikaan miehen ollessa myöhään iltaan raksalla. 


Maisemat ovat muuttuneet myös tontilla. Ennen etupiha näytti tältä. Lautoja taapelissa.Nyt on mies traktorilla tasoitellut pihaa, poistanut kantoja ja siirrellyt kiviä. Tytöt ovat hurranneet vieressä, kun kivi on noussut ylös. Piha on nyt isomman näköinen ja niin avara.


Saa tammikin kasvaa rauhassa, kun taapelit purettiin pois. Tai laudathan on taapeleista käytetty ulkoseiniin ja räystäslaudoiksi. Ensin ajattelin, ettei meille tule lainkaan nurmikkoa etupihalle, tulee vaan jotain pieniä havupuita ja kivikkomaa. Mutta nyt piha näyttääkin niin isolta, että kait siihen täytyy nurmikkoakin laittaa. Vai mitä sitä keksisi?


Yläkerrassakin on vessan paikka vaihtanut ja parikin kertaa paikkaa. Alkuperäisessä paikassaan ei olekaan kuulemma hyvä. Nyt pähkäillään, että miten saadaan jo olemassa olevat vessankalusteet sijoitettua järkevästi erimalliseen vessaan :) Saas nähdä mikä kohta loppujen lopuksi on valmiissa talossa niin kuin se alun perin suunniteltiin....


~ ~ ~ ~ ~ ~
Hoida asiat, ennen kuin ne ovat edessäsi; järjestä ne, ennen kuin ne menevät sekaisin. Sillä miehen sylin täyttävä puu aloitti elämänsä pienenä versona, yhdeksänkerroksinen torni korotettiin multakasasta ja tuhannen virstan matka alkoi siitä, mikä oli jalan alla.
-Laotse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti