perjantai 24. syyskuuta 2010

Hestia

kodin jumalatar, se minä kuulemma olen. Ainakin jos Tom Lundbergin Nykyajan jumalattaret -kirjan testiin on uskominen. Kyllähän siinä paljon oli sellaista, minkä allekirjoitan. On muuten itsetuntoa kohottava kirja. Suosittelen!



Tällä hetkellä ei vain oikein tunnu siltä, että kodin jumalatar asuisi samassa talossa. Olen viimeiset kaksi viikkoa kaikki vapaa-ajat neulonut siskon pojalle ristiäislahjaa kotitöiden kustannuksella. Tänään sain viimeisetkin langat pääteltyä, huomenna on ristiäiset. Jos vaikka sunnuntain käyttäisi kodin siistimiseen :) Lahjan esittelen myöhemmin, ettei pojan äiti näe sitä etukäteen...


Olemme miehen kanssa sopineet työnjaon raksa-ajaksi niin, että tämä Hestia hoitaa kodin ja lapset miehen rakentaessa taloa. Näinhän se useimmilla pariskunnilla taitaa olla, Mies rakentaa talon, nainen tekee kodin. 



Välillä käyn siivoamassa ja selvittämässä tällaisia johtosotkuja raksalla. Yhden päivän, kun siivoaa, on seuraavana päivänä jo samannäköistä :) Vähän niin kuin kotonakin....
Tytöt ovat tehneet olohuoneen lattiaan omia taideteoksiaan :) Ihan luvan kanssa




Miehen kanssa taloa rakentaa pappa, joka jäi sopivasti eläkkeelle pari vuotta sitten ja on nyt eläkepäivillään "töissä" meillä. Tai ihan omasta vapaasta tahdostaan rakentaa taloamme aamusta iltaan joka päivä. Papalla on kokemusta rakentamisesta, on rakentanut oman talonsa, pari halli-varastoa, pari mökkiä, saunan, aittoja. Täytyy kyllä olla kiitollinen, kun on joku joka osaa hommat ja auttaa omasta tahdostaan ja vielä ilman palkkaa :)


~ ~ ~ ~ ~ ~
Tunnustuksen ja kiitoksen antaminen tepsii vain kolmenlaisiin ihmisiin: miehiin, naisiin ja lapsiin.
Testaa tänään jokainen ryhmä




3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoiselta kirjalta vaikuttaa, jospa se tulis joskus luettua :) Työn iloa raksahommiin ja tsemppiä arkeen!

    VastaaPoista
  2. <3 Jaksuja, toivottavasti nähdään pian :)
    P.S. Nyt 8yötä nukuttu... ilman lupia, mutta kaikki on ollut tämän arvoista :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos molemmille!
    Pauliina: varmaan on ollut ihana nukkua vihdoin omassa torpassa!

    VastaaPoista