torstai 16. syyskuuta 2010

Aamuni

Syksyistä huomenta!
Täyttä elämää -blogin Hannele haastoi kertomaan 5 asiaa omasta aamustaan. Olen aika aamu-uninen ja herääminen kestää kaaauan. Koulun alettua aamut on olleet ihanan rauhallisia ja kiireettömiä. Tytöt on tottuneet heräämään ennen seitsemää ja kouluun ja päiväkotiin ja töihin lähdetään vasta puol 9. Joten aikaa on ruhtinaallisesti.

1. Kännykän herätyskello piippaa ja painan torkkua. Yleensä jompi kumpi tai molemmat tytöt on sängyssä vieressä ja kysyy, millon lastenohjelmat alkaa. On siis pakko jo herätä. Mies on varmaan jo töissä. Lähtee aamuyöstä ajelemaan, koska työmatka on niin pitkä.
2. Tyttöjen mentyä katsomaan lastenohjelmia, keitän teetä ja nautin aamupalaa lehteä lukien. Oon jostain syystä ihastunut peltipurkkeihin. Meiltä löytyy mm. Kellogg´sin purkit kaikissa väreissä.
3. Tyttöjen pukiessa ja syödessä aamupalaa oon nyt yrittänyt kirjoitella edellisen päivän (tai edellisten päivien) tapahtumia päiväkirjaan. Vaikkei mitään erikoista kirjoittaisikaan, on silti mukava lukea vuosien päästä mitä kaikkea on minäkin päivänä tehnyt. Ja vielä jos aikaa jää, käyn kurkistamassa blogistaniassa...


4. Muumin jälkeen lähdetään viemään kuopus päiväkotiin ja esikoisen kanssa odotellaan linja-autoa. Esikoinen sai luvan aloittaa koulun tontin lähellä olevassa kyläkoulussa lähikoulun sijaan. Tällä hetkellä asutaan keskustassa ja matkaa kouluun on 5 km, joten tyttö saa koulukyydin. Harvinaista herkkua, josta pitää nauttia... 

5. Ajelen 45 min töihin ja kuuntelen radiota kaikessa rauhassa matkalla.


Aamuaurinko teki keittiön verhosta hienon varjokuvan seinään...

Näin aamut tuntuu tosi rauhallisilta ja ihanilta. Aina ei kuitenkaan kaikki suju näin mukavasti. Jos tytöt ei ole valinneet vaatteita valmiiksi illalla, saattaa aamulla mennä muutama hetki vaatteista kinastellessa. Silloin yleensä on väsyneitä kaikki eikä mikään vaate kelpaa. Hiuksetkin on takussa ja lempimurot loppu. Mutta onneks niitä aamuja on harvassa.

~ ~ ~ ~ ~ ~
Vaativin taito on osata vaikuttaa päivänsä laatuun.
-Henry David Thoreau

1 kommentti: