perjantai 3. syyskuuta 2010

Valmista ja keskeneräistä

Viime syksynä innostuin tekemään tiskirättejä bambulangasta. Ovat mielestäni käteviä keittiörättejä, pestäviä ja ekologisiakin. Kuivaa ja imee hyvin eikä haise.
Niitä on kertynyt jo kymmenkunta siivouskaappiin. Kaikki taitavat olla eri tekniikalla virkattuja tai neulottuja. Nytkin on yksi tekeillä, tällä kertaa pylväillä virkattu.


Serkun pojalle tein syntymäpäivälahjaksi leijonan. Oli yllättävän helppo tehdä. Harja vain tuotti alkuun hieman hankaluuksia. Pojan pikkusisko kulki päivän leijona kainalossaan, että kelpasi ainakin hänelle :)
Esikoinen näki Cittarissa nätin neuletunikan. Oli kuitenkin viimeinen kappale ja koko tietenkin väärä. Muistelin, että Suuressa käsityölehdessä on ollut tunikan malli. Menimme siis lankakauppaan ja tyttö valitsi vihreän langan. Aika yllättävää pinkin ystävältä :) Mutta erittäin toivottavaa vaihtelua. Nyt on hyvä syy viettää illat telkkaria katsellen ja neuloa samalla. Kuopuskin on tilannut itselleen samanlaisen.
Syksy taitaa kulua neulotessa. Siskoni sai pari viikkoa sitten pojan ja ristiäisiin jotain neulon hänelle. Vielä en tiedä mitä se olisi. Olisiko teillä jotain vinkkejä?


~ ~ ~ ~ ~ ~ 

Onni on mielentila, asenne, ja jollei sitä opettele ja harjoittele tässä hetkessä, sitä ei koskaan koe.
-Maxwell Maltz

2 kommenttia:

  1. Luulen, että suloiset pienet villasukat tulisivat varmasti käyttöön... Ja niin villapeittokin voisi olla... jos harvaan neuloisi tai paksuilla puikoilla, niin saisi nopeammin valmiiksi... :)

    Leijonasta on meillä tapeltukin :) Kumpi saa unikaveriksi... ja mukana kulkee joka paikkaan. Ihana!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva kuulla, että leijona kelpaa edelleen. Täytyy varmaan tehdä toinen teidän prinsessalle synttärilahjaksi...

    Pojan äiti esitti lahjatoiveen. Katsotaan saanko sellaisen tehtyä.

    VastaaPoista