tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kevättä kohti

Saatiin kuin saatiinkin vaihdettua huonekasveihin mullat viikonloppuna. Narsissit ja helmililjat laitoin maitopurkkeihin. Ensin piti laittaa niitä ihan tavallisiin kukkaruukkuihin tai joihinkin purkkeihin. Mutta silmäni osuivat muutamaan tiskipöydällä olevaan maitopurkkiin ja sainkin idean päällystää ne tapetilla...Jo aiemmin ollaan laitettu tyttöjen kanssa herneen- ja valkosipulinversoja maitopurkkeihin kasvamaan. Herneenversoissa on menossa jo kolmas kasvu. En tiennytkään, että nämä kasvavat uudelleen, kun on varsi kerran leikattu pois. Muutama pajunoksakin haettiin ojanvarresta vanhaan pulloon.Persiljaa ja ruohosipuliakin laitettiin, mutta ne ei ihan onnistuneet. Ruohosipuli ei ole lähtenyt lainkaan kasvamaan. Persilja kasvaa vähän. Ei näytä persiljalta, mutta maistuu kyllä.


Pienimuotoista pihasuunnitelmaa ollaan tehty pitkin talvea. Pikkuhiljaa alkaa hahmottua mitä mihinkin kohtaan pihaa laitetaan. Etupihalla meillä on yksi ongelmallinen alue, josta en vielä tiedä mitä siihen tulisi. Se on aivan tien vieressä, joten mitään marjapensaita siihen ei viitsi laittaa. Jotain nopeakasvuista pensasta olisi kiva laittaa näkösuojaksi. Pelkkä nurmikkoläntti ei kuulosta oikein houkuttelevalta. Vastapäätä tätä ongelma-aluetta, polun toiselle puolelle, on suunnitteilla kivikkomaa. Kolme isoa ja muutamia pienempiä kiviä siihen on jo keräilty. Keväällä kaivinkone siirtää siihen vielä lisää kiviä.

Lumet vois jo sulaa ja tulla vesikelit, niin pääsisi Pikkuneiti käyttämään näitä ihania saappaitaan.


~ ~ ~ ~ ~ ~
Sadepisarat syövyttävät kiven, mutta eivät voimansa vaan hellittämättömyytensä ansiosta. Kolkuttele vain ahkerasti. Oikea ovi löytyy varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti