keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Mekko vauvalle

Viikkoa ennen siskoni tyttären ristiäisiä tajusin, ettei meillä ole mitään lahjaa. Maanantaiaamun selailin nettiä ja etsin jotain sopivaa ohjetta. Löysin Modan sivuilta vauvan kesämekon ohjeen. Se näytti niin ihanalta, että pakko se oli tehdä vaikkei aikaa paljoa ollutkaan. Yllätyin positiivisesti, kun sain mekon jo torstaina valmiiksi. Paljon muuta en kyllä ehtinyt tehdäkään :)


Langaksi otin omista varastoista Kotiväki-langan, puikot 2,5 ja koukku 1,75. Mekko on pääosin neulottu. Helmaan on virkattu pitsireunus. Pääntie ja hihansuut saivat myös virkatut koristukset.Hyvin sopi pienelle suloisuudelle. Ja meni muuten meidän 1-v. neidille myös päälle. Eli pitkäikäinen mekko on. Ja muutenkin voi käyttää milloin vaan, jouluna laittaa punaisen paidan alle ja kesällä voi käyttää pelkkää mekkoa.


~ ~ ~ ~ ~ ~
Mistä on pienet tytöt tehty?
Sokerista, kukkasista, inkivääristä, kanelista.
Niistä on pienet tytöt tehty.

6 kommenttia:

 1. Olen aikeissa neuloa pinkistä Kotiväki-langasta mekon. Teitkö tuon mekon 1-vuotiaan koossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein mekon vähän soveltaen. Loin silmukoita 210 eli 3 kk koon mukaan, mutta pituus oli 43 cm (6kk).

   Poista
 2. Kiitos tiedosta! Taidanpa minäkin soveltaa ohjetta. Hyvä olisi, ettei mekko ihan heti kävisi pieneksi. Ja kun vielä ei ole tiedossa, miten iso tyttö sieltä on tulossakaan. Tammikuussa vasta on mitat tiedossa. t. Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ei ole väliä vaikka mekko olisi vähän pitkäkin vauvalla, meneehän sitten ainakin kauemmin päälle. Meidän 1-vuotiaalle ko. mekko jäi aavistuksen polven yläpuolelle. Onnittelut etukäteen perheenlisäyksestä!

   Poista