sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Puikkopussi

Vihdoin sain ommeltua jo kauan haaveilemani puikkopussin. Monta iltaa siihen meni suunnitellessa ja mallaillessa kankaita ja pusseja puikoille sopiviksi. Jälleen kerran mielessäni toivoin, kunpa saisin oman ompelupöydän. Ei tarvitsisi keittiönpöydälle raahata ompelukonetta ja saumuria ja taas ruoka-aikaan siivota kaikkea pois.


Puikkopussin päällinen on vanhoista farkunlahkeista leikattu ja sisäpuoli on verhoista ylijäänyttä unikkokangasta.


Totesin myös, ettei ompelu ole se mun juttu. Kyllä neulominen ja virkkaaminen on mukavampaa ja ne vie vähemmän tilaakin. Ja voi tehdä missä vaan.

Ompeluun liittyen löysin kirpputorilta vanhan peltisen ompelurasian. Sisällä on saksankielinen ompelukoneen käyttöohje, lankaa, puolia ja varaosia. Lisäksi ostin 2 pussia pellavalankaa, 23 kerää ja yhteensä vain 3 euroa. Mitähän niistä keksisi?Raksalla ei ole oikein mitään tapahtunut männä viikolla. Mies ja pappa ovat tehneet puuhommia, polttopuita tuulenkaadoista ja ylimääräisistä hirsistä. Pari vuotta saa kuulemma niistä pirtin lämpöiseksi.


~ ~ ~ ~ ~ ~
Kaikki mitä vastaan olet, heikentää sinua. Kaikki minkä puolesta olet, vahvistaa sinua.
-Wayne Dyer

2 kommenttia:

 1. Puikkopussi on niin kätevän ja kivan näköinen!!

  Googletin sitten, että mitä pellavalangasta ja tällaisia juttuja löytyi :)
  -Käyttötarkoitus: sisustustekstiilien, pöytäliinojen, pyyheliinojen ja laudeliinojen sekä vaatetuskankaiden kudontaan
  -Itse voisi tehdä: laukun, lampunvarjostimen, sipulipussin, lierihatun kesäksi, kaitaliina köökkiin virkkaamalla, pesulappuja/-kintaita, pyöreitä tabletteja kattaukseen

  Että siitä sitten :)

  VastaaPoista