sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Joulupukin maa

Viime viikon perjantaina ajeltiin siis yöjunalla Rovaniemelle. Matkalaisia oli kaikkiaan 10, meidän perheen lisäksi miehen siskon perhe sekä miehen vanhemmat. Yö junassa oli aikamoinen kokemus. Tytöt onneksi saivat nukutuksi, kun nukahtivat. Aikuisista ei voi sanoa samaa. 

Heti aamulla Rovaniemelle saavuttuamme suunnistimme Santa Parkiin. Pihalla oli valaistuja tonttulakkeja tai joulukuusia tai jotain... Sisältä löytyi jos jonkinmoista tekemistä, korttipajaa, revontulishow, tonttukoulu, Neljä vuodenaikaa junaseikkailu ja tietenkin Joulupukki. Tyttöjen (ja ehkä miestenkin) ykkössuosikki oli Jääprinsessa sekä jääveistokset. Jääprinsessan luokse mennessä alitettiin Napapiiri ja ylhäältä satoi taikalunta.

Lauantaina käytiin vielä tiedekeskus Arktikumissa, jossa oli paljon mielenkiintoista nähtävää. Sunnuntaina mentiin uudelleen Santa Parkiin ja sieltä Joulupukin pajakylään. Odotukset pajakylästä olivat ainakin aikuisilla suuremmat. Ajattelin siellä olevan tonttujen verstasta ja muuta, mutta olikin lähinnä markkinapaikka, silkkaa rahastusta. Poroajelulle tytöt pääsivät. Ei raaskittu kaikki mennä, kun ajelu maksoi 12 e/hlö :o


Pitihän Pajakylästä totta kai jotain ostaa muistoksi. Tytöille ostettiin poronsarvikynät, miehelle kahvimitta ja itselleni ostin tuulikellon. Ulkokuvat ovat aika himmeitä, koska Lapissa oli kaamos ja päivälläkin hämärää.Itsenäisyyspäivänä päästiin jälleen omaan kotiin. Juna oli pari tuntia myöhässä yöllisen veturivian vuoksi. Mutta saatiinpa "nukkua" vähän pitempään. Reissu oli onnistunut ja hyvä niin, koska tuskin tulee uudestaan mentyä Joulupukin maahan. Lappiin kylläkin.


~ ~ ~ ~ ~ ~
Valoa ei olisi, ellei olisi pimeää, johon sen voi laittaa. -Arlo Guthrie


2 kommenttia:

 1. Ihanuuksia! Haaveilen pohjoisiin maisemiin pääsystä...
  Olen taannoin ostanut aivan samanlaisen tuulikellon kirpparilta. Nyt se roikkuu kotamme katossa kaunistamassa tunnelmaa, vaikkei sisätilassa tuuli sitä soittelekaan. Minua on kovasti mietityttänyt sen alkuperä. Voisikohan sekin olla kaukaa pohjoisesta saakka luokseni matkannut.....
  Ihania tunnelmia joulun odotukseen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi tinttarus! Ne piristävät aina ja on kiva tietää, että joku näitä tekstejä lukee :)
  Luultavasti on sinunkin tuulikellosi pohjoisesta matkannut. Tunnelmallista joulua!

  VastaaPoista