keskiviikko 25. elokuuta 2010

Muurauksia

Kivikummun alakerrassa suurin osa väliseinistä ovat hirsisiä ja ne jätetään näkyviin. Uusia väliseiniä muurattiin vanhoista tiilistä kodinhoitohuoneen molemmin puolin sekä vessan ja eteisen väliin. Entinen keittiön oviaukko muurattiin umpeen. Tiiliä on haalittu eri purkutyömailta: vanhasta ladosta, makasiinista, vanhusten palvelukeskuksesta sekä tietty talosta, joka tänne siirrettiin. 
Osa seinistä tasoitetaan laastilla valkoiseksi tai harmaaksi, osaan jätetään tiilet näkyviin. 


Mies ja Pappa muurasivat taloomme myös piipun, takan, 


puuhellan,
ja leivinuunin.
Minä ja tytöt liesimustattiin hellan osat ja takan luukut. Nämäkin on kaikki hankittu eri paikoista käytettynä.
Piipussa on koko perheemme kädenjäljet.  


~ ~ ~ ~ ~ ~Ihminenhän kantaa mukanaan niitä joita rakastaa, he ovat aina läsnä ja maailma on täynnä helppoja tilaisuuksia hellyydenosoituksiin, se maksaa niin tuiki vähän ja saa niin paljon aikaan.
-Tove Jansson

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihana idea nuo kädenjäljet!! Mielenkiinnolla seuraan teidän projektia :) Hommaa on ollut ja ehkä vieläkin on paljon, mutta aivan ihanalta kuitenki vaikuttaa!

  VastaaPoista
 2. Idea kädenjälkiin tuli hyvältä ystävältäni. Ja pakkohan se oli toteuttaa :) ensin ajateltiin laittaa kädenjäljet leivinuunin kylkeen, mutta sieltä niitä ei kukaan ois nähny. Nyt ovat paraatipaikalla olohuoneessa.

  Paljon on hommaa ollut eikä se tunnu ollenkaan loppuvan. Sisähommat tuntuu jatkuvan ja jatkuvan eikä kuitenkaan "näy missään". Mutta kyllä tää tästä, muuttoa odotellessa

  VastaaPoista
 3. Ihanat ikimuistoiset kädenjäljet! Aivan varmasti niitä on mukava katsella, kun lapset ovat kasvaneet ja näyttää heillekin aina välillä, että tuossa te olitte niin pikkaraisia!

  Remonttitsemppiä teille!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sanna kommentistasi ja kiva saada sinut lukijaksi! Tsemppiä tarvitaan sekä raksalla että kotona...

  VastaaPoista