sunnuntai 22. elokuuta 2010

Keittiö

Viimein tilattiin keittiö. Otettiin se sukulaisen sukulaisen kautta ja saatiin mielestämme tosi edullisesti. Samasta paikasta tulee myös vessojen ja kodinhoitohuoneen kalusteet. Talvi meni keittiötä suunniteltaessa. Muutaman kerran kävimme eräässä suositussa firmassa, mutta myyjä tuputti mielestämme liikaa heidän keittiötään, ettei sieltä ihan periaatteesta tehnyt mieli ostaa. Laadukas keittiöhän olisi ollut ja varmasti hintansa väärti, mutta myyjän liika innokkuus kostautui nyt heidän tappiokseen.


Keittiössä on kaksi ikkunaa, joista toisen eteen tulee pirttipöytä ja toiselle ikkunaseinälle vitriinikaapit. Hirsiseinät jätetään näkyviin, muurattu seinä peitetään ainakin välitilan osalta laatalla. Seinää vasten tulee liesi ja tiskipöytä.Keittiökaapit on koivua helmiäiskäsittelyllä. Työtasot tilattiin puuvalmiina. Tarkoitus on veistää reunat epätasaiseksi ja vahata tummanpähkinän väriseksi. 
Ikkunaseinälle tulee vanha pyyheteline, jonka löysin Juthbackan markkinoilta Uusikaarlepyystä lauantaina :) Vielä, kun löytäisi valmiin kirjaillun kankaan tuohon eteen tai sopivan mallin, josta voisi itse kirjailla.
Puuhella on koottu eri paikoista saaduista osista, jotka tyttöjen kanssa käsittelin liesimustalla. Puuhellan takana on leivinuuni ja viereen on muurattu paikka erillisuunille ja sen päälle tulee induktiotaso. Kävi vaan niin hassusti, että vasta tason oston jälkeen tarkistin meidän kattiloiden sopivuuden. Yksi ainoa kattila, ja sekin 10 l, sopii induktiotasolle. Täytyy siis mennä kattilaostoksille :) Onneksi puuhellalla voi käyttää vielä vanhoja kattiloita.~ ~ ~ ~ ~ ~
Neuvot ovat kuin ruuanlaittoa – ennen kuin syöttää niitä muille, pitää niitä ensin maistaa itse.
Jos toimii, kerro toisillekin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti