maanantai 27. toukokuuta 2013

Satoa odotellessa

Nyt on saatu kaikki siemenet ja taimet istutettua. Pari viikkoa sitten haettiin peräkärryllinen hevosenlantaa. Sitä lapioin ensin kottikärryihin ja siitä kasvimaalle. Ja vielä käänsin lannan mullan joukkoon. Viisi tuntia meni ahertaessa. Sitä ennen oli Mies traktorilla siirtänyt mullat omalle pellolle. Tyttöjen kanssa lapioitiin polut eri penkkien väliin.Pikkuneiti istutti itsensä hernepenkkiin :)


Perunat idätettiin, totta kai, banaanilaatikoissa.


Tomaatintaimet ja stevian taimen ostin perjantaina paikallisilta kukkamarkkinoilta. Tomaatissa on jo yksi pikkuinen tomaatinalku.Raparperin ja mintun taimia sain anopilta. Laitoin ne kasvimaan perimmäiseen nurkkaan yhdessä lipstikan ja ruohosipulin kanssa, jotka kaikki on monivuotisia kasveja. Kasvien väleihin ripottelin vielä ruiskaunokin, asterin ja punapellavan siemeniä. Ne oli kaikki monta vuotta vanhoja, mutta katsotaan josko niistä jotain kasvaisi.


Amppelimansikan sain Mieheltä äitienpäivälahjaksi. Se roikkuu vielä tikkailla, mutta pääsee terassia koristamaan, kunhan se valmistuu.


~ ~ ~ ~ ~ ~
Kuki siinä mihin sinut on istutettu

4 kommenttia:

 1. Oon sen verran tyhmä näissä(kin) asioissa, et on pakko kysyä, miten käytät tota steviaa? Siis voiko käyttää tuollaisenaan vai käsitteletkö sitä? Me ollaa käytetty sitä leivonnassa sokerin korvikkeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sä sen tyhmempi oo, ku mäkään. En yhtään vielä tiedä miten sitä käytän tai yleensä käytetään. Oon vaan kuullu siitä tosi paljon. Ihan heräteostoksena sen kukkamarkkinoilta nappasin mukaan :)

   Poista
 2. Mäki haluun tollase mansikka-amppelin!

  VastaaPoista