lauantai 4. toukokuuta 2013

Pihan mylläystä

Istutettiin Pikkuneidin kanssa tänään kesäkukkia. Neiti ei vaan yhtään tykännyt, kun laitettiin mullan joukkoon myös niitä kukkia :)
Torstaina ja perjantaina kaivinkone mylläsi takapihalla. Kone kaivoi maakellarille ja terasille paikat sekä tasoitti yhden kulman tontista lapsille leikkipaikaksi. Siihen on tarkoitus tulla hiekkalaatikko, leikkimökki ja kiipeilyteline. Kiviä oli ihan mahdottomasti häiritsemässä ja hidastamassa kaivamista. Osa oli liian isoja kaivurille ja jätettiin maahan. Osa siirrettiin kellarin "seinäksi".Tästä kuvasta näkyy paremmin miten alhaalla kellarin pohja on.


Iso kasa maata ja kiviä koristaa jonkin aikaa (toivottavasti hyvin lyhyen aikaa) takapihaa. Piha tasoitetaan ja istutetaan nurmikkoa viimeistään syksyllä. Silloin pitäisi kellarin olla valmis, jotta kasvimaan sato sinne saadaan säilöön... Kellari jää siis kasan taakse ja kuvan etualalla näkyy vähän terassille kaivettua aluetta. Terassista tulee koko talon mittainen ja 4 metriä leveä.


Pikku apulainen oli mukana touhuissa.


~ ~ ~ ~ ~ ~

Yhden päätöksen olen tehnyt ja yritän aina sen pitää: nousta pikkuasioiden yläpuolelle.
-John Burroughs
 

6 kommenttia:

 1. Tekeekö J hiekkalaatikon ja leikkimökin itse? Mäkin haluisin pienen hiekkalaatikon tohon takapihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta kai tekee ite! Voin kysyä tekiskö teillekin hiekkalaatikon. Leikkimökin ainekset on jo muutaman vuoden ollu tossa pihalla.

   Poista
  2. No tottakai ;)! Mummulassa tuffa on tehnyt lapsille hiekkalaatikon, et tekijöitä varmaan olis. Sen saaminen tänne on eri asia.. Mä helpon elämän perässä kulkijana ostaisin sellaisen.

   Poista
  3. Ei sellasta nyt missään nimessä ostaa kannata. Kyllä sen joku teille tekee. Jos ette kovin isoa halua, niin tuleehan osat peräkärryssä teille ja kasataan laatikko paikan päällä :)

   Poista
 2. Voi että! Ihanan näkösiä kukkaistutuksia! :) Ja söpö pikkuapuri!

  VastaaPoista