lauantai 5. tammikuuta 2013

Ompelunurkkaus

Vihdoin sain kauan haaveilemani ompelunurkkauksen. Iso se ei ole, mutta asianasa ajaa. Nyt ei tarvitse ompelukonetta ja saumuria ottaa esille niitä tarvitessa. Saavat aina olla pöydällä valmiina käyttöön. Leikkihuoneen vaatehuone rajattiin kirjahyllyllä ja kaapilla puoliksi. Näin toiselle puolelle sain tuon nurkkauksen ja toinen puoli jäi leluvarastoksi. On siellä paljon muutakin säilössä...


Leluvarastoon laitoin banaanilaatikoihin säilöön vauvalelut ja sellaiset, joilla isommat tytöt eivät enää leiki eikä pikkuneiti vielä leiki. Kaappiin, jonka Mies on esikoiselle tehnyt vaatekaapiksi, saa kätevästi kirjat ja palapelit. Roolivaatteetkin roikkuvat näppärästi henkareissa. Vanerisia hyllyjä varten laitettiin kiskot ja kannakkeet. Kannakkeita vaan ei ollut kaupoissa riittävästi, joten makuuhuoneiden vaatehuoneet ovat vielä kesken. Ompelunurkkauksen hyllyihin saa kankaiden, lankojen ja keskeneräisten käsitöiden lisäksi myös käsityökirjoja ja lehtiä (kunhan ne jostain laatikoista löydän) sekä kaavoja sun muita puulokerikkoihin. Banaanilaatikot on ajatuksena päällystää tapetilla tai maalata. Ja jotain ilmoitustaulun tapaista on suunnitteilla seinälle. Pöydälle laitoin lokerikon, johon saa kaikkea pientä laitettua esille. Ja tuoliksi yksi perintötuoleista.
Meidän käsityötyttönen halusi heti kokeilla ompelemista ja teki kummitädilleen syntymäpäivälahjaksi tyynyn. Harmi, kun en ehtinyt valmista tyynyä kuvata ennen paketoimista.


Nyt pitäisi alkaa verhoja ommella ikkunoihin. Näyttäisi koti enemmän kodilta ensi viikonlopun tupareissa. Mutta sitä ennen juhlitaan ystävän, neidin kummitädin, 40-vuotissynttäreitä! 

~ ~ ~ ~ ~ ~ 
Se, mitä opit koulun jälkeen on tärkeää. Muuten tiedät vain sen, minkä kaikki tietävät.

2 kommenttia: