perjantai 19. marraskuuta 2010

Itkeäkö vaiko nauraa?

Meidän ikkuna- ja ovitilaukset on jo saanut niin koomisia piirteitä, ettei tässä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Alkuviikosta tulivat ovet ja niitä innolla mies kantoi sisälle. Ihmetys oli suuri, kun huomasi ovien olevan eri levyisiä :o Ja kaiken lisäksi ulko-oven kätisyys oli väärä, ovi aukeaa portaiden eteen.

Meillähän oli tässä tilauksessa välikäsi, jonka kautta saimme ikkunat ja ovet halvemmalla kuin suoraan firmasta. Mutta nyt jälkeenpäin olisi ehkä ollut järkevämpää maksaa vähän enemmän ja saada kaikki heti oikein. Tarkemmin, kun tarjousta tarkasteltiin, niin huomattiin että leveydet on olleet vääriä jo siinä. Olemme siis hyväksyneet väärän levyiset ovet, ja sekös harmittaa (varsinkin perfektionistimiestä).

Ulko-oven kätisyys ei ole meidän virhe, koska sen olemme sähköpostilla vaihtaneet, kuten myös ikkunoiden syvyyden, mikä ei myöskään toteutunut. Ikkunat olemme jo hyväksyneet ja meille on siitä luvattu hyvitystä saunan ja kylpyhuoneen ovissa, mutta ulko-ovi ei oikein voi aueta portaiden eteen eikä kodinhoitohuoneen ovi voi olla kalusteiden kohdalla. Jälkiviisaana voin sanoa, että pitäisi aina pyytää uusi tilausvahvistus, kun muutoksia laittaa sähköpostilla.


Mitähän rakennustarkastaja sanoisi, jos jätettäisiinkin nämä rakennusvaiheessa olleet ovet paikoilleen? Ovat sopivan kokoisia ja palvelleet tähänkin asti hyvin, mitäs niitä vaihtamaan...

Onneksi sentään eilen satoi tännekin päin lunta ja huomenna on tiedossa tyttöjen ilta meikkikutsujen ja pikkujouluilun merkeissä!

~ ~ ~ ~ ~ ~
Jotkut oppivat lukemalla, toiset oppivat muiden virheistä, mutta muutamien täytyy itse päästä pissamaan sähköpaimenen lankaan.
-Tom Lundberg

4 kommenttia:

 1. Miksi vaihdat ovet? Ulko-oven vaihdon ymmärrän kyllä, siinä kun on ne U-arvo vaatimukset samoin kuin ikkunoissa, mutta meinaatko vaihtaa sisäovetkin? Paljon parempia nämä vanhat ovet on kuin mitkään uudet, voisin kirjoittaa monta sivua siitä miten ennen on ovien rakennuspuut valittu ja kuivattu, ei oo ollu semmoista hoppua kuin nykyään...

  VastaaPoista
 2. Eihän meillä sisäovia ole edes vielä paikoillaan, vain ulko-ovet. Sisäoviksi ollaan etsitty nimenomaan vanhoja ovia, saunan ja kylpän oviksi hankitaan uudet ovet. Olisiko sulla antaa jotain hyviä ostopaikkavinkkejä?

  VastaaPoista
 3. Ahaa, ymmärsin siis väärin.. puhuit siis vain ulko-ovista:). No ainakin nämä vanhat vanhat ulko-ovet voitte sit käyttää sisäovina... ja kyllä vanha ovi menee kylppärin ovenakin, ei meillä ainakaan oo ollut mitään ongelmaa siinä. Vai vanhoja ovia pitäis löytää... Ovien ostovinkeejä ei okien ole, metsäkylän navetat, annot ja muut tiedät varmaan jo... no yks oli yllättävän lähellä meitä; lundagård. Paljonko te tarvitte niitä ovia?

  VastaaPoista
 4. Joo, annot ja navetat on käyty läpi. Joitain niistä löytyi, mutta täytyy vielä katsoa. Tarkkaa määrää en vielä osaa sanoa, kun mietittiin, että tarviiko välttämättä joka huoneeseen edes laittaa ovea, esim. takkahuone. Mutta ainakin 5 ovea tarvitaan ja yksi pariovi.

  VastaaPoista